Германия победи като домакин с 2:0 Северна Ирландия в мач от квалификационна група "С". С голове на Юлиан Дракслер в 13-ата и Сами Кедира в 17-ата минута, световните шампиони решиха бързо срещата в своя полза.

Те започнаха вихрено, като още в 3-ата минута Томас Мюлер качи перфектно топката на главата на Гьотце, но МакГавърн показа отличен рефлекс и изби.

В 13-ата Дракслер си освободи пространство и с нисък удар от дъгата откри резултата, след като изстрелът му тупна пред вратаря и го заблуди - 1:0.

В 17-ата минута Сами Кедира беше изпуснат на три метра от голлинията и с глава засече пас на Матс Хумелс за втория гол за домакините.

До края на срещата Германия владееше инициативата, но пропуски на Хумелс, Нойер, Гюндоган, Боатенг и Мустафи ги лишиха от по-категоричен успех.

Германците са еднолични лидери в своята група с пълен актив от 9 точки, пред втория Азербайджан, който след равенство 0:0 като гост на Чехия е със 7.

Норвегия записа първи точки в групата и победи Сан Марино с 4:1, но успехът на скандинавците дойде едва в последните 15 минути на мача. Те бяха повели още в 11-ата минута, след като Давиде Симонсини си отбеляза автогол. Сан Марино стигна до равенство в 54-ата минута чрез Матиа Стефанели. Адама Диоманде изведе Норвегия отново напред в резултата в 77-ата минута. 5 минути по-късно Мартин Самуелсен покачи на 3:1, а крайното 4:1 оформи  Джошуа Кинг в 84-ата минута.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​