Джо Харт се превърна в герой за Англия, след като спаси поне три сигурни гола във вратата си при равенството 0:0 в гостуването на Словения в мач от квалификационна група "F" за Мондиал 2018. Уейн Рууни не започна като титуляр, но отново сложи капитанската лента, след като влезе като резерва в 73-ата минута на мястото на Деле Али. Бившият футболист на Лудогорец Роман Безяк пък записа цял мач за домакините.

Двубоят бе изключително двуостър, като Словения може да съжалява повече, че не спечели трите точки. С феноменални изяви под рамката на вратата обаче, Джо Харт спаси отбора си, въпреки изключително разсеяната игра на съотборниците му в защита.

В 4-ата минута Даниел Стъридж бе изведен очи в очи с Ян Облак в наказателното поле, но вратарят успя да затвори ъгъла му и изби в ъглов удар.

В 10-ата минута Ясмин Куртич нацели лявата греда зад Джо Харт, след като преди това вратарят отрази удар на Роман Безяк.

В 15-ата минута Даниел Стъридж претендираше за дузпа, след като Рене Кърхин го изблъска в наказателното поле на домакините, но главния съдия подмина ситуацията.

В 41-ата минута Гари Кейхил засече с глава центриране от пряк свободен удар, но топката рикошира в словенски защитник. Той имаше шанс за добавка, но не намери кълбото от непосредствена близост.

След подновяванетоо на играта Словения започна с натиск, а Йосиф Иличич бе изведен в наказателното поле на гостите, но вместо да стреля, той потърси пас. В рамките на 1 минута Джо Хартг спаси 2 изстрела на домакините. Първо той се намеси след последвалия ъглов удар, а при нов удар на Ясмин Куртич той с мъка изби топката в гредата, след което му се наложи да получава медицинска помощ. 

Джо Харт отново се намеси решително в 70-ата минута, когато след груба грешка в защитата, Йосип Иличич  нахлу в наказателното поле, но стражът отново опази вратата си.

В 76-ата минута Дани Роуз направи непростим пропуск, след като при пробив по левия фланг нахлу в наказателното поле на домакините, но ударът му бе изключително слаб и от удобна позиция изкара топката в аут.

3 минути по-късно влезлият като резерва Уейн Рууни отправи изстрел от границите на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от лявата греда на Облак.

В 82-ата минута Облак изби в корнер страховит шут на Джеси Лингард от около 20 метра.  

В крайна сметка двата отбора не стигнаха до попадение и се задоволиха с точката от срещата.

Англия продължава да е лидер в класирането със 7 точки. На второ място с 5 се изкачи Литва, която се изравни по актив със Словения, след като надделя у дома с 2:0 над Малта. Литовците стигнаха до успеха в края на срещата, след като точни за тях бяха  Фьодор Черних в 76-ата и Авридас Новиковас в 84-ата минута от дузпа.

В последния мач от групата Словакия записа класически успех с 3:0 при домакинството си на Шотландия и записа първи точки в групата. Точни за домакините бяха Роберт Мак в 18-ата и 56-ата минута, както и Адам Немец в 68-ата.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​