Капитанът на младежкия национален отбор Милен Гамаков даде прочувствено интервю след победата на тима ни с 2:0 над Румъния. Селекцията на Антони Здравков спечели второ място в крайното класиране в квалификационната група за Евро 2017, но не успя да си осигури участие на финалите.

Гамаков носи за последен път екип,а както и още няколко футболисти, които вече нямат право да играя за младежката гарнитура. Той обяви, че неговите съотборници не са алкохолици, носят с гордост националната фланелка и трябва да бъдат подкрепени.

"Искам да благодаря на съотборниците ми и треньорския щаб, постигнахме добри резултати. Можеше и по-добре, но можеше и по-зле. Второто място е престиж, независимо, че нямахме шанс за бараж", коментира Гамаков.

"Победата я посвещаваме и на Попадиин и Цонев. В медиите се изписаха какви ли не неща, че все едно сме алкохолици. Това не е вярно", допълни той.

"Радостни сме от победата над Румъния. Искам да поздравя и треньора, който беше винаги зад нас. Показахме на цяла България, че сме добър отбор. Мачът беше без значение. От първата минута до последната играхме и се раздадохме, напълно заслужено победихме", каза още халфът.

"Този отбор имаше страшен колектив. Благодаря на всички хора, които вярват на българските футболисти. Всеки един футболист, който излиза с националната фланелка трябва да е горд с това", завърши изказването си Гамаков.

Пътят на младежките национали към Евро 2017 - програма и класиране