Селекционерът на младежкия национален отбор на България Антони Здравков изрази задоволство от победата над Румъния с 2:0 в последния мач от евроквалификациите и благодари на футболистите си. Според него целите, поставени в началото на квалификационния цикъл, са били постигнати.

"Играхме по-добре от противника, опитахме да играем с трима бързи нападатели. Вкарахме два гола, но и пропускахме. В последните 10 минути помислихме, че сме победили и можеха да и вкарат, но днес момчетата показаха друго лице", каза селекционерът

"Смятам, че това, за което започнахме цикъла като цел, беше постигнато. Тук е моментът да благодаря на всички 27-28 момчета. С изключение на мача с Дания, нямахме друг слаб мач. От самото начало на мачовете знаехме, че всички тимове са равностойни, с изключение на Дания", коментира той.

"Момчетата трябваше да покажат, че имат възможности и заслужават място в мъжкия отбор. Смятам, че тази работа я свършихме на прилично ниво. Изградиха хубав колектив, никога не сме имали проблем с дисциплината", добави Здравков. 

"Момчетата винаги се поздравяват, няма разпри на терена, дори когато играят един срещу друг в Първа лига. Винаги съм казвал, че нашите юноши и младежи имат качества, всичко зависи колко играят и как се представят. Не смятам, че правилото за играч до 21 години тежеше толкова на клубовете и трябваше то да остане", каза още селекционерът на младежите. 

"Не мога да кажа нищо за договора си, той е в сила. Когато Изпълкомът се събере, той ще реши дали ще остана или ще ме сменят. Тръпката е голяма, виждаш как тези момчета стават по-големи и да си съпричастен с тяхното израстване, мисля че е достойно", добави Антони Здравков. 

Пътят на младежките национали към Евро 2017 - програма и класиране