Осем именити български спортисти бяха назначени в Центъра за елитен спорт на Българската армия. В присъствието на министъра на младежта и спорта те получиха почетния знак на Министерството на отбраната от министър Николай Ненчев. След церемонията към редиците на Българската армия се присъединиха Георги Вангелов (борба), Джанан Манолова (борба), Мирослав Киров (борба), Владимир Илиев (биатлон), Даниел Асенов (бокс), Станимира Петрова (бокс), Йордан Йовчев (спортна гимнастика) и Момчил Караилиев (лека атлетика).

"Благодаря на Българската армия, че предоставя на нашите елитни спортисти не само по-добри условия за подготовка, но и възможност да продължат с една добра кариера, след като приключат състезателната си дейност. Това е много важно за тях, защото им дава спокойствие и стабилност. Не бива да подминаваме и факта, че част от елитните ни спортисти са ухажвани да се състезават за други държави и приемането им в редиците на Българската армия дава допълнително спокойствие както на тях, така и на нас, че ще продължат да защитават с още по-голяма мотивация и самочувствие цветовете на България. Това показва, че нашата държава наистина знае как да се грижи за тези, които защитават честта й по време на големите спортни състезания", заяви по време на церемонията Красен Кралев.

Министърът на отбраната Николай Ненчев подчерта, че военният спорт има здрави традиции в Българската армия.

"Вярвам, че приемането Ви в редиците на Българската армия ще Ви даде допълнителен стимул да продължите да влагате всичко от себе си, за да представите достойно страната ни на световни и европейски първенства и на Олимпийски игри. Гордеем се с Вашите успехи, защото те са постигнати с цената на много труд и постоянство. Със своите постижения на спортното поле Вие доказахте, че заслужавате доверие и признание", каза Ненчев.