Доскорошният баскетболен национал Веселин Веселинов няма да остане в Лукойл Академик, разбра БЛИЦ. Тежкото крило се върна в тима и започна новия сезон, но без да има финансови ангажименти. Според нашите източници ръководството му е предложило, че ако отборът продължи напред в евротурнирите, ще го запази. Лукойл Академик обаче се провали и отпадна преди групите на Шампионската лига. Тимът ще играе в турнира за Купата на ФИБА Европа. Така явно шефовете нямат нужда от Веселинов.

Баскетболистът е получил предложение от друг български отбор, но на този етап не го приема. Има голяма вероятност Веселинов да замине за Швейцария, където се състезава приятелката му - волейболистката Добриана Рабаджиева. Това обаче е само един от вариантите за бъдещето на Веско.

В рамките на една година един от добрите български баскетболисти получи разочарование от втори наш отбор. Миналата есен изключително грозно постъпиха от Рилски спортист. Ръководството изведнъж реши да му намали заплатата почти наполовина с обяснението "ние очаквахме друго от теб". Двете страни имаха подписани договори...

На този етап от Лукойл Академик все още не са обявили дали ще има промени след отпадането от Шампионската лига. Напълно логично е такива да има. Спечелената Суперкупа обаче явно ще посвали напрежението и ще се приеме като сериозен успех. Това обаче няма да повиши качествата на Дани Гибсън, например. Както и да заличи пробойните на две от позициите в състава.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ