Новият главен селекционер на Левски Георги Чиликов бе категоричен, че в клуба ще се опитат да сведат до минимум грешките в селекцията. Бившият нападател даде специално интервю за Левски ТВ, в което сподели своите виждания за бъдещето на отбора и предстоящата селекция в тима.

„Работата ми като цяло във футбола ми харесва и съм убеден, че това е моят живот и моето бъдеще. Ще ми липсва работата с децата. Задачите и работата сега всекидневно ме заливат. При всички положения аз съм тук и следя мачовете на децата“, коментира Чиликов.

„Моята задача е да търся, да гледам футболисти и да предлагам на спортно-техническото ръководство. Това, което ще се промени е да се гледат футболисти на живо и то не един път, а и от различни хора. Да можем да сведем до минимум грешките. Да, това е свързано с финанси и организация. Да, грешки ще има. И най-големите клубове правят грешки в селекцията, но въпросът е да се сведат до минимум“.

„Подробности какво сме си говорили и каква ще е йерархията няма да споделям, но гласът ми ще е един от тези, които ще взимат решенията, защото най-малкото ще съм гледал даден футболист“, сподели новият главен селекционер на „сините“.

„В момента през зимата ще търсим първенства, където свършват декември месец и първенства, където са като нашето като календар. Наблюдаваме първенства най-вече, където свършват. Да уточним – говорим за чужденци в момента, но определено следим и ще следим и български футболисти. Най-добрият вариант е да са българи, но според мен много малко български футболисти са готови да играят в Левски. Надявам се във времето да стават повече“, каза още Чиликов.

Цялото интервю вижте в прикачения видеофайл!
 

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига