Любимият ансамбъл по художествена гимнастика даде пресконференция по повод бенефиса, който предстои на 17 ноември в зала "Арена Армеец". В музея на историята на спорта на Националния стадион "Васил Левски" бяха изложени част от спечелените купи и триката на момичетата, с които спечелиха 81 медала за последните 7 години. Естествено, на показ бе и бронзовият медал от Олимпиадата в Рио.

В шоуто ще вземат участие Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова. Липсваше единствено красивата Цвети Стоянова, която все още се възстановява, но ще бъде на бенефиса. Припомняме, че единствено Любомира ще продължи да се състезава след бронзовия медал в Рио, останалите прекратиха кариерите си.

"Благодаря на госпожа Раева и на всички момичета плюс Цвети Стоянова, че бях с тях през цялото това време. Заслужаваме подобен бенефис. Ще бъде хубаво шоу. Хората за последно ще ни видят и ще ни изпратят вероятно със сълзи на очи", каза капитанът на ансамбъла Михаела Маевска. Мишето първа остана в гимнастиката, като вече е помощник на Ина Ананиева в новия ансамбъл.

"За мен беше чест Илиана Раева, Ина Ананиева и Даниела Велчева да бъдат мои треньори. През цялото време бях горда, че се състезавах за България. Благодаря на всички, че бяха зад нас и ни подкрепяха и в добри, и в трудни моменти. Ще изживеем отново заедно една емоционална вечер", добави Християна Тодорова.

"Сърдечно благодаря на всички хора за това, че през цялото време ни подкрепяха. Смятах, че Олимпиадата ще бъде най-емоционалният момент в кариерата ми, но там имаше стрес и напрежение. Сега ни предстои наистина най-емоционалната вечер", каза чаровната Рени Камберова.

На въпрос "Ще плачете ли повече отколкото в Рио между квалификацията в събота и финала в неделя", момичетата отговориха с усмивки: "Със сигурност".

"Много благодаря, че ще бъда част от този бенефис. Няма да е никак трудно да вляза във форма, защото съм във форма и вече трерирам по малко", каза Елена Тодорова, която стана световна шампионка в Монпелие през 2011-та, а наскоро стана майка. Елена дори е натоварена от председателя на федерацията Илиана Раева да покаже отново на публиката онези сложни съчетания, които изпълняваше по време на състезанията.

"Много се радваме, че ще бъдем част от този бенефис. Надяваме се, че ще се забавлявате", добави Катрин Велкова.

"Аз станах част от този отбор на финала, но се гордея с всички. Благодаря на всички, на моите съотборнички, на треньорите и на госпожа Раева", сподели Любомира Казанова, която се превърна в златния жокер и замести прекрасно Цвети Стоянова.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БИЛЕТИТЕ ЗА БЕНЕФИСА НА 17 НОЕМВРИ