Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева влезе в ролята на водещ на днешната пресконференция по повод бенефиса на 17 ноември. Тогава в зала "Арена Армеец" златният ансамбъл за последно ще излезе пред родна публика. Момичетата, които спечелиха 81 медала за последните 7 години, ще бъдат изпратени на крака от феновете си.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова бяха на пресконференцията. Липсваше единствено красивата Цвети Стоянова, която все още се възстановява, но ще бъде на бенефиса.

"Един отбор като техният наистина заслужава да бъде изпратен подобаващо. За мен историята на този отбор беше красиво приключение. Беше път, пo който имаше всичко – много любов, сълзи, болка и огромно удовлетворение от всичко, което се случи. Обещаваме ви спектакъл на световно ниво – такова, каквото заслужават нашите момичета”, каза Илиана Раева.

"Всичко ще бъде по-различно. Такъв сценарий като нашият не е правен до момента в България. Не мога да ви разкрия много подробности, защото трябва да остане елемент на изненада. Това ще е изключително разнообразен спектакъл. Няма да бъде досадно дълго, вероятно ще е между един час и час и петнайсет минути. Всичко ще мине на един дъх, ще се преминава от тема в тема, ще бъде наистина интересно", допълни шефката на федерацията.

Тя поясни, че са поканени рускини и италианки, които бяха най-голмеите съпернички, но и приятелки на нашите момичета. Все още идеята съществува те да бъдат гости на бенефиса, но няма да участват в него. "Залагаме на този отбор, на нашите любимки. Няма да има странични участници като деца от други клубове и нещо подобно", уточниха организаторите.
СТЕФАН РАЛЧЕ/БЛИЦ

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БИЛЕТИТЕ ЗА БЕНЕФИСА НА 17 НОЕМВРИ