Седем от осемте любимки на България отново се събраха заедно. Любимите състезателки по художествена гимнастика дадоха съвместна пресконференция по повод бенефиса, който ще бъде на 17 ноември в зала "Арена Армеец". Бляскавото шоу се организира от 24/7 Entertainment Group, който има опит с подобни събития. Едно от тях бе бенефисът на Йордан Йовчев, който наистина бе впечатляващ.

Днешното събитие бе в Музея на историята на спорта на Националния стадион "Васил Левски". На мястото, на което се съхраняват паметни реликви на наистина велики български спортисти. В него са дарени отличия, екипи и лични вещи на Христо Стоичков, Дан Колов и Никола Петров, на Йорданка Благоева, Весела Лечева и други. "Това място не е избрано случайно. Не е обикновена зала в някой хотел. На нашите момичета мястото им е сред легендите на спорта, защото те наистина са легенди", каза председателят на федерацията Илиана Раева.

На брифинга освен Илиана Раева, бяха треньорът Ина Ананиева, Калоян Лалев от организаторите и седем от момичетата - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова. Липсваше единствено красивата Цвети Стоянова, която все още се възстановява, но ще бъде на бенефиса. Припомняме, че само Любомира Казанова продължава кариерата си след спечеления бронзов медал в Рио. Катрин и Елена бяха част от началото на състава до Олимпиадата в Лондон през 2012 година.

Зрелищният мултимедиен спектакъл ще представи за първи път пред широка публика на живо личния принос на всеки член на отбора, допринесъл за успеха на Златните момичета през последните седем години. Под светлините на прожекторите ще бъде Oтборът в пълния му състав – всички състезателки oт последните седем години, президента, треньорският състав, хореографите и всички останали членове на екипа, които oбикновено остават извън светлините на прожекторите – хореографи, физиотерапевти, доктори, дизайнери на трика, автори на музиката, психологът на отбора.

“Целта е да представим емоцията, сълзите, радостите, личните качества и личните истории на Златните момичета и целия екип, който стои зад техните успехи. Създаваме концепцията специално, за да почетем огромните успехи и постижения на Златните момичета и се надяваме да направим художествената гимнастика още по-любим и популярен спорт у нас чрез продукция, каквото не е правена до сега в България” сподели Калоян Лалев.

Билетите за бенефиса на 17 ноември вече вървят към изчерпване, а от днес ще бъдат пуснати в продажба допълнителни 2000 пропуска. Пълният капацитет на залата е 12 500 места и тя ще бъде пълна до последното място. "Погрижили сме се дори за тези, които са на по-неудобните позиции. Спектатълът няма да име лице, т.е. не се тревожете, че ще гледате някой в гръб. Повечето неща ще бъдат мултимедия и ще се вижда еднакво добре от всички страни", добавиха от организационния екип.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БИЛЕТИТЕ ЗА БЕНЕФИСА НА 17 НОЕМВРИ