Бившият германски национал Мирослав Клозе е поредното име, което италианските медии завъртяха като вариант за нов нападател на Наполи, който търси заместник на получилия тежка контузия полски национал Аркадиуш Милик.

Според „Кориере дело Спорт” ръководството на тима от Неапол ще се опита да ангажира 38-годишния ветеран, чийто договор с Лацио изтече преди пет месеца. Световният шампион с Германия от Мондиал 2014 в Бразилия е само едно от спряганите от италианските медии имена за бъдещ нападател на Наполи. Сред останалите са българинът Димитър Бербатов, тогоанецът Емануел Адебайор, мароканецът Маруан Шамак и германецът Кевин Курани, които също са свободни агенти.

Аркадиуш Милик получи тежка контузия на лявото коляно при победата на Полша с 3:2 над Дания в квалификация за Мондиал 2018 в Русия и се очаква да бъде извън игра за поне четири месеца. Полякът до момента беше топреализатор на Наполи от началото на сезон със 7 гола в 9 мача от всички турнири. Заради контузията му, получена по време на ангажимент с националния отбор, ФИФА ще плати около 430 000 евро компенсация на неаполитанците.

Тимът от стадион „Сан Паоло“ може да привлече свободен агент за заместник Милик в Серия „А“, но няма да може да използва въпросния футболист в Шампионската лига.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!