Футболистът на Дунав (Русе) Антон Огнянов обяви, че с удоволствие би играл за националния отбор. Той бе награден за футболист №1 за месец септември. „С голямо удоволствие бих играл за националния отбор, за всеки футболист това е чест, ще се радвам”, каза Огнянов в Пресклуб „България”.

„С оглед на последните два мача и загубите ни, а лидерите печелят своите мачове, е логично мястото ни в таблицата. Но не сме си загубили хъса и желанието за борба в първенството. В контролата срещу Волунтари беше даден шанс на момчетата, които не играят редовно. Няма значение за представянето ни в първенството”, добави бившият футболист на Левски.

„С голямо желание играх срещу Левски, имахме своите положения, но ги пропуснахме. Левски е голям отбор, няма футболист, който да не се мотивира срещу лидерите в първенството. Сега срещу Монтана победата ще е задължителна, всеки друг резултат ще е провал. Нямаме самочувствието на фаворит, уважаваме всеки противник”, каза още играчът на Дунав.

"С удоволствие бихме играли в Топ 6, но целта ни е да останем в групата”, допълни Огнянов и подчерта, че ще се хвърлят в двубоя за Купата на България срещу Септември (София).

На въпрос кой ще спечели между Левски и ЦСКА в двубоя на 15 октомври, той отговори дипломатично „по-добрият”, но след това добави, че му се иска „сините” да се поздравят с успеха.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига