Първият Мемориал по петанк в памет на Панайот Бончев се състоя в градинката зад Народната библиотека, съобщава www.sofia2018.bg. Събитието се организира с помощта на София – Европейска столица на спорта във връзка с първата годишнина от кончината на един от най-активните общински съветници и бивш зам.-председател на Столичния общински съвет. Бончев бе част от екипа на София 2018 и дългогодишен председател на Клубовете за здраве и активно дълголетие.

Турнирът бе открит от Анатоли Илиев, организационен секретар на София – Европейска столица на спорта, който припомни заслугите на Бончев за организирането на спортните дейности сред хората от третата възраст.

След това бяха определени най-добрите: при сингълите шампион е Атанас Йосифов, следван от Ганчо Бакалов, Боряна Иванова и др. На триплети златния медал спечели отбор „Р“(Николай Димоланев, Ирена Иванова и Мила Бабачева), среброто е за отбор „Лопе де Вега“(Калин Панайотов, Снежана Андреева и Румяна Чанакова), а бронзът за триото с име „Френска връзка“(Даниел Сен Пол, Стела Атанасова и Христо Хаджикостов).

Призьорите бяха отличени с купи и медали, парични награди и плакет от „Община Изгрев“. Организаторите възнамеряват турнирът да се превърне в традиционен.