Нападателят Жуниор Мапуку е пред изненадващо завръщане в Берое, твърдят колегите от "Гонг". Голмайсторът ще трябва да реши проблемите на отбора в атака, тъй като старозагорци нямат отбелязан гол в последните си четири мача във всички надпревари.

Мапуку бе пред завръщане в Берое още през август, но тогава двете страни не стигнаха до споразумение. Сега по всичко изглежда, че 26-годишният футболист е приел отправеното му предложение и ще се завърне в Берое.

Мапуку се очаква да пристигне до края на деня в София, след което веднага да замине за Стара Загора, за да финализира преминаването си в Берое.

Самият футболист публикува своя снимка в социалните мрежи от летището в Париж, на която написа, че се завръща в България.

Жуниор Мапуку игра един сезон в Берое, но през есента на 2015 година си тръгна от старозагорския тим след скандал, тъй като прекрати едностранно договора си с клуба. Това стана след мачовете на Берое срещу датския Брьондби в Лига Европа. След като прекрати едностранно договора си с Берое, Мапуку премина в египетския Уади Дегла. От Берое впоследствие осъдиха египетския клуб, който плати трансферна сума на българския отбор.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига