Павел Лефтеров стана шампион в германските автомобилни серии DTC. 18-годишният български пилот участва с отбора на "Конрад моторспорт" зад волана на "Фолксваген Scirocco R". Лефтеров триумфира в клас Production 2.0, след като спечели последния старт за сезона, който се проведе на "Спа" в Белгия. Българинът определя пистата като любима, тъй като не за първи път записва победа на нея. През 2015 година на "Спа" Лефтеров спечели две двойни победи в два европейски шампионата - сериите European GT4 и европейските серии на Nova Race.

Това е първо участие на българин в сериите DTC. Лефтеров се включи в шампионата в четвъртия кръг през юни, след като получи покана от "Конрад моторспорт".

В първия си старт - на пистата "Ошерслебен" през юни талантливият варненски пилот завърши втори, след което записа още две втори места на "Ред бул ринг". В седмия кръг на "Нюрбургринг" българският пилот спечели първата си победа. В това състезание той си проправи път до първото място, след като се завъртя и остана последен.

Завършекът на сезона беше в Белгия - на пистата "Золдер" през септември и сега на "Спа". Лефтеров спечели и двете състезания и си осигури титлата.

С победата в сериите DTC Павел Лефтеров приключи сезон 2016, продължавайки възходящото си развитие след вицешампионските си европейски титли от дебютната 2015 година. Продължава и подготовката си, за да радва любителите на автомобилния спорт и да прославя България и през 2017-а.

"Усещането е страхотно. Много съм щастлив да занеса шампионската купа в България. Беше тежка битка с конкурентите ми през сезона, имаше някои много запомнящи се състезания", коментира щастливият Павел след успешния финал.

"За кратко ще отбележа успеха в България, но веднага стартира подготовката ми за нови сезон, в който имам още по-големи планове и преследвам високи цели. Благодаря на всички за подкрепата", добави Лефтеров.