Шведският бранител на Левски Симон Сандберг даде интервю в родината си преди двубоя на националния отбор срещу България. Младежкият национал на "тре кронур" говори и за престоя си при "сините" и нивото на футбола у нас.

"Харесва ми в Левски. Феновете ме приеха добре, а също така и съотборниците ми. Ако ходите по улиците на Гьотеборг никой няма да ви познае, докато в България всеки знае, че играя в Левски. Имаме седем поредни победи, но аз играя малко. Ще дойде и моето време. Чувствам се добре, а от клуба казват, че се представям на добро ниво", коментира Сандберг.

"Пиргов и Александров, които са национали на България и ще играят срещу нашия национален отбор, са много добри бранители. Знаят къде да застанат, винаги са близо до топката и знаят как да действат на ръба на правилата. Да отнемат топката без да фаулират. Двамата имат добър синхрон и действат като един", похвали шведът своите съотборници в Левски.

"Другият национал - Георги Костадинов, е изключителен халф. Много тича, много се бори. Печели топки отзад и организира много добре атаките. Прилича на Оскар Левицки (б.р. шведски национал)", каза още Сандберг.

"Нападателите ни трябва да бъдат гъвкави. Топката трябва да бъде свалена на земята.Така по-лесно ще преодолеят дефанзивната част на България", убеден е защитникът на Левски.

"Мисля, че Швеция ще победи с 2:0 или 3:0", смята Сандберг.

"В България има много добри играчи. Нивото на футбола е една степен по-високо от това в шведското първенство. Има обаче голяма разлика между водещите отбори и тези от долната част на таблицата", каза още защитникът.

"Избрах Левски, защото исках нещо ново. Това е крачка напред за мен. знаех, че клубът се бори всяка година за титла и участие в евротурнирите и това ме накара да избера точно Левски. Клубът е дори по-голям отколкото очаквах. Осигуриха ми всичко - имам апартамент в полите на Витоша, а в сряда при мен ще се нанесе и приятелката ми", завършва Сандберг.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​