Миньор (Перник) изпусна Марек и двата тима завършиха при резултат 1:1 в мач от 10 кръг на Югозападната трета лига. Двубоят в Перник ще се започни с работата на съдията Тенчо Гошев, който показа четири червени и 10 жълти картона. Един играч на домакините беше отстранен от игра и трима от гостите.

Веско Весков откри резултата за Миньор в 14-ата минута, когато оползотвори асистенция на Георги Ризов. В 33-ата Джордж Николов с голяма доза късмет изравни, след като при неговото центриране топката се озова във вратата на Даниел Леонтиев.

През второто полувреме футбол не се игра. В 56-ата минута при нарушение пред наказателното им поле гостите нападнаха съдията Гошев и Росен Йорданов получи червен картон. В 65-ата численото равенство на играчите от двата отбора беше възстановено. Христо Петров от Миньор беше изгонен само пет минути след появата си в игра.

Най-скандалният момент дойде в 90-ата минута. При удар на Димитър Чечев топката мина над вратата, но закачи обтегача на мрежата. Гостите опитаха да хитруват и започнаха да се радват като при отбелязан гол. Попадение не беше зачетено. Играчите на Марек атакуваха съдиите, а главният рефер отнесе няколко шута и ритници. Мелето беше разтървано с намесата на охраната, а след това Гошев показа червени картони на Джогански и Атанас Николов.

След края на двубоя управата на Марек обяви, че ще подаде жалба срещу съдията Тенчо Гашев. Те претендират, че при удара на Чечев топката е влязла във вратата, но мрежата е била скъсана. Дупничани искат наказание и на Миньор заради хвърляне на предмети от трибуните, а павета дори са влетяли през прозореца на съблекалнята. Според тях охраната на мача е опитала да малтретира играчите на Марек.