Как оценявате представянето на Гришо в Пекин?

Григор Димитров загуби с 4:6, 6:7 (2:7) от Анди Мъри в битката за титлата на тенис турнира в Пекин и допусна поражение в четвърти пореден финал.

Първият сет започна лошо за Григор Димитров и българинът позволи на Мъри да му поведе с 40:0 в първия гейм, след което беше пробит. Последваха няколко гейма, в които всеки спечели сервисите си, а при 3:2 в полза на Мъри, Гришо можеше да го пробие. Димитров поведе с 40:30, до допусна две поредни точки за съперника за 4:2. Гришо спаси два брейкбола в следващия гейм, в който сервираше, но остана в битката и доведе резултата до 4:3 в полза на съперника. Мъри сервира за победа в сета при 5:4 и я постигна с 6:4.

Вторият сет отново започна с колебание за Димитров, който макар да се спаси от пробив в третия гейм, допусна такъв за 3:2 за Мъри в петия. Шотландецът затвърди постигнатото и дръпна с 4:2, но Димитров запази интригата в сета и в мача, след като взе сервиса си за 4:3. Мъри стигна на крачка от победата с 5:3 при свой сервис, но Гришо отложи радостта му с победа в гейма за 5:4, след което го проби за 5:5. Добрата игра на българина продължи за 6:5 с гейм на нула, но Мъри стигна до тайбрек. Шотландецът взе аванс за 4:1 след грешки на Димитров, който не взе точка след свой сервис, за да спечели мача със  7:2 в тайбрека.

След финала в Пекин Григор Димитров има 4 титли и 5 загубени финала, като се е провалял в последните си четири битки за трофей. Балансът му срещу Мъри вече е 3:8 в полза на шотландеца.