Пищна сватба, достойна да вдъхнови сръбския режисьор Емир Костурица, вдигна футболистът на хита в Първа футболна лига Дунав (Русе) Тейнур Марем. Защитникът се врече във вярност на любимата си Емел в родния си град Хасково.

На тържеството присъстваха над 200 гости - близки и приятели на двамата влюбени, както и куп родни футболисти. Всеки се бе опитал да блесне с оригинален подарък, но точките безспорно обраха два внушителни наниза с банкноти, с които бяха закичени младоженците. От снимките на Тейнур и Емел се вижда, че на тях преобладават стотачки с някоя-друга петдесетачка, а банкнотите са прилежно прибрани в кесийки, пише "Бургас 24".

Общата сума със сигурност надхвърля 15 - 20 хиляди лева.

Подобна практика - да се закичват младоженците с банкноти - съществува в някои краища на България от векове, но в последните 20-30 години остана като традиция единствено за малцинствените етнически групи.

Тейнур и Емел са от богати семейства - образовани и с добри професии, очевидно и близките им не са случайни хора. По всяка вероятност двете огърлици със стотачки са сватбен подарък именно от тях, защото такава е традицията - родителите на младоженеца или булката да се погрижат за първоначалното финансово обезпечаване на младото семейство.

Бившият младежки национал Тейнур Марем е сочен за един от най-талантливите защитници в българския футбол. Той е юноша на Хасково, но още в невръстна възраст заминава за Сливен с чийто отбор дебютира в А група на 16 години. От 2012 до 2016 година Тейнур Марем носи екипа на Лудогорец, където обаче играе предимно за втория отбор. През лятото на 2016 той преминава в редиците на Дунав Русе, който засега е приятната изненада в първенството.