Българската волейболистка Добриана Рабаджиева и Волеро (Цюрих) спечелиха Суперкупата на Швейцария. Момичетата на известния треньор Зоран Терзич надиграха См'Еш (Пфефинген) с 3:0 (26:24, 25:15, 25:21) в мач, игран снощи пред 850 зрители в зала "Сен Леонард" във Фрибург.

Срещата бе повторение на финала за титлата през миналия сезон, който Волеро спечели отново след 3:0 гейма. В същото време за Доби Рабаджиева и съотборничките й това бе като генерална репетиция преди световното клубно първенство, което започва след девет дни в Манила (Филипините).

Отборът на Пфефинген тръгна добре в първия гейм и дръпна с три точки. Волейболистките на Волеро, обаче, запазиха спокойствие и го обърнаха до 26:24 в своя полза. Във втората част Рабаджиева и компания напълно контролираха играта и я взеха с убедителното 25:15. В третия гейм Пфефинген отново се опита да покаже на какво е способен, като водеше до второто техническо прекъсване. Все пак Волеро успя да спечели с 25:21 и 3:0, а с това и Суперкупата на Швейцария.

Доби Рабаджиева игра цял мач за Волеро и завърши с 4 точки, а най-резултатна за тима стана украинката Олесия Рихлюк с 16 точки. Въпреки това за най-полезен играч (MVP) на мача бе определена либерото на Волеро Силвия Попович.