Най-добрият ни тенисист Григор Димитров излиза на финал на силния турнир в Пекин срещу световния номер 2 Анди Мъри. Българинът ще преследва първи трофей от 2014 година и пети в кариерата си.

Срещу себе си обаче Гришо ще има трудно препятствие. Мъри има 7 победи в досегашните 10 сблъсъка помежду им, като последната среща преди месец завърши с тежко поражение за Димитров на US Open.

Предимството на Григор Димитров ще бъде в по-дългото време за почивка. Българският тенисист не игра полуфинал, тъй като Милош Раонич се отказа заради контузия, докато в същото време Мъри елиминира Давид Ферер с 6:2, 6:3.  

Григор се цели и в достигане до 16-о място в световната ранглиста, което ще заеме при вдигане на трофея в Пекин. За последно той бе на тази позиция през август 2015 година.

Мъри и Григор са добри приятели извън корта, като наскоро дори британеца покани нашето момче за благотворителен мач в Глазгоу. На корта в Пекин обаче приятелството ще бъде забравено, а Гришо ще бъде пределно мобилизиран да успее и да вдигне титлата.

Мач номер 11 между двамата започва след 14:30 часа и ще бъде предаван на живо с картина от БЛИЦ СПОРТ! Да стискаме палци за успех на българската гордост в тениса!