Полша победи като домакин Дания с 3:2 в среща от група „Е” на световните квалификации в зона Европа.

„Дружина полска” контролираше играта през първата част и поведе с гол на Роберт Левандовски, който в 20-ата минута се възползва от подаване на Камил Гросицки и прати топката във вратата на Каспер Шмайхел. Нападателят на Байерн удвои аванса на домакините в 36-ата минута от дузпа, а малко след почивката в 47-ата минута оформи и своя хеттрик, разписвайки се за 3:0.

В 49-ата минута Камил Глик си вкара нелеп автогол с глава и върна надеждите на гостите за нещо повече в мача. Двадесет минути по-късно интригата тотално се върна, след като и Юсуф Поулсен реализира от близка дистанция за 3:2 след асистенция на Анкерсен. До края на мача гостите опитаха всичко по-силите си да стигнат и до точката, но не успяха да вкарат трето попадение.

По-рано през деня в тази група Румъния разби като гост Армения с 5:0, а Черна гора се разправи у дома с Казахстан със същия резултат. Така Полша, Румъния и Черна гора са с по 4 точки, следвани от Дания с 3, Казахстан с 1 и Армения на дъното без нито една точка.

Група E
Полша - Дания 3:2
1:0 Роберт Левандовски (20), 2:0 Роберт Левандовски (36-дузпа), 3:0 Роберт Левандовски (48), Камил Глик (49-автогол), 3:2 Юсуф Поулсен (69)


ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​