Световният шампион Германия разби като домакин Чехия с класическия резултат 3:0 в Хамбург в среща от група „C” на световните квалификации в зона Европа. Томас Мюлер (13, 65) и Тони Кроос (49) се разписаха за успеха на Бундестима.

Още в 3-ата минута имаше съмнения за игра с ръка в наказателното поле на чехите, но не бе отсъдена дузпа. В 13-ата минута комбинация между Месут Йозил и Томас Мюлер завърши с гол на последния за 1:0. Десет минути по-късно двама футболисти на гостуте се разминаха с топката пред вратата на Мануел Нойер и тя бе изчистена от бранител. В ответната атака Юлиан Дракслер пропусна да удвои преднината, пращайки топката встрани от вратата.

След половин час игра Мюлер изведе Марио Гьотце сам пред Томаш Вацлик, но чешкият вратар спаси. Две минути по-късно гол на домакините бе отменен заради засада.

През втората част в 49-ата минута Тони Кроос получи топката от Йошуа Кимих и с прекрасен удар от границата на наказателното поле се разписа за 2:0. В 64-ата минута чехите можеха да намалят с най-доброто си положение в мача, но Нойер отрази удар на Дочкал. В следващата атака Йонас Хектор напредна по лявото крило и асистира за втория гол в мача на Томас Мюлер, който направи преднина на домакините класическа. До края на мача Бундестимът продължи да доминира и да обсажда вратата на чехите, но до нови попадения така и не се стигна. В последните секунди гол на чехите бе отменен заради засада. Решението бе спорно, тъй като футболистът, вкарал топката във вратата на Нойер не бе в засада, а други негови съотборници.

Германия - Чехия 3:0
1:0 Томас Мюлер (13), 2:0 Тони Кроос (49), 3:0 Томас Мюлер (65)

В другата среща от тази група Северна Ирландия срази аутсайдера Сан Марино с 4:0. Головете за успеха на домакините вкараха Стивън Дейвис (26-дузпа), Кайл Лафърти (79, 90+4) и Джейми Уард (85). Гостите завършиха мача в намален състав, след като в 49-ата минута Палаци получи червен картон.

В ранния мач от деня Азербайджан надви Норвегия с 1:0 у дома.

След тези срещи Германия е лидер в групата с 6 точки след две победи, колкото има и Азербайджан на втората позиция с по-слаба голова разлика. Северна Ирландия е на трето място с 4 точки. Чехите са четвърти с 1 точка, а Норвегия и Сан Марино нямат точки в актива си.

Северна Ирландия - Сан Марино 4:0
1:0 Стивън Дейвис (26-дузпа), 2:0 Кайл Лафърти (79), 3:0 Джейми Уард (85), 4:0 Кайл Лафърти (90+4)

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​