Временният селекционер на Англия Гарет Саутгейт похвали дебютанта Джеси Лингард след домакинския успех над Малта с 2:0 в световна квалификация. Мачът бе дебют и за самият Саутгейт начело на „трите лъва”.

„През първото полувреме играхме добре, можехме и трябваше да вкараме повече голове. Вратарят направи някои добри спасявания, а подсъзнателно някои от нашите играчи се пазеха през второто полувреме. Пропуснахме няколко добри положения, но съм доволен от резултата”, сподели Саутгейт след победата.

„Мисля, че Лингард направи невероятен дебют, добре свързваше играта между линиите и беше наистина опасен. Той е вълнуващ играч и всичко беше готово за него. Той се наслади на „Уембли”, вкара два пъти преди това на този стадион за Манчестър Юнайтед и направи много добър мач”, похвали селекционерът крилото на Манчестър Юнайтед.

„Можехме да движим топката бързо, но мачът в Словения ще бъде различен. Можехме да искаме и повече от този мач, но ще продължим докъдето сме стигнали. Насладих се на цялата седмица. Исках да дам на публиката четири или пет гола, но в последните квалификации Малта загуби само с по един гол от Хърватия и Италия. Вратарят им игра добре и те се защитаваха с много играчи, но ние пак можехме да спечелим с повече”, завърши Гарате Саутгейт.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​