Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще подобри свое постижение от лятото на 2018 година. Гришо се класира за финала на силния турнир на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 4,165 милиона щатски долара и така си гарантира спечелване на поне две позиции в световната ранглиста.

Григор Димитров ще спори за трофея след отказване на канадеца Милош Раонич заради травма на глезена. Иначе вчера 25-годишният българин записа първи успех в кариерата си над испанеца Рафаел Надал на четвъртфиналите в турнира.

Финалът гарантира на Гришо поне 18-а позиция в класацията на АТП (Асоциация на професионалните тенисисти), което ще е най-доброто му постижение от 30 август 2015 година насам, когато беше на 17-о място в ранглистата. При успех и във финала срешу водача в схемата Анди Мъри българинът може да спечели още две места и в понеделник да бъде на 16-а позиция в световната ранглиста за първи път от август миналата година.

Гришо не е печелил титла този сезон, след като загуби финалите на турнирите в Сидни и Истанбул. Българинът има общо четири трофея в осем финала досега.