Финландският пилот на Ферари Кими Райконен е бил приятно изненадан от възможностите, които е показал болидът му в днешната квалификация за Гран При на Япония на пистата „Сузука”. Айсмен ще стартира трети в надпреварата утре от 08:00 часа българско време. От първите две места ще започнат пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Люис Хамилтън, които водят и битката за световната титла.

„Като цяло колата се държа доста добре. Имахме леко недозавиване, но ставаме все по-добри с уцелването на настройките и по отношение на скоростта. Приятно изненадан съм да видя колко конкурентни бяхме днес и колко близо бяхме до Мерцедес. Третото място не е съвсем зле, но се знае, че се целим по-високо. С това разполагаме в момента и е жалко, че Себастиан Фетел трябва да изтърпява наказание, защото днес отборът направи силна сесия“, сподели Райконен.

Другият пилот на Ферари Себастиан Фетел бе четвърти в квалификацията, но заради катастрофата си в Малайзия е наказан с 3 позиции за Гран При на Япония.

„Очевидно сме доволни. Все още имаме да свършим работа по подобряването на колата и трябва да направим още един силен ден утре. Сигурен съм, че имаме скоростта и тя няма внезапно да изчезне“, допълни Айсмен.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1