Сребърната медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро - Мирела Демирева, е отказала паричната премия, която трябваше да получи от своя клуб Берое. Състезателката по скок на височина е заявила, че предпочита полагащата й се парична награда да бъде вложена в организирането на детски турнир в Стара Загора.

"Мирела бе много категорична. Тя каза, че получава достатъчно пари и не иска тази награда. Зная, че тя живее много обикновено, вози се с колело и няма големи разходи", заяви президентът на клуба Иван Колев пред bgathletic.com.

Демирева, която през 2016 г. спечели среброто и на европейското първенство в Амстердам, все пак ще получи символична награда от Берое за своите постижения.

"Радвам се, че поне прие да й подарим хубав велосипед преди няколко седмици. Мирела обаче предложи нейната награда да отиде за детско състезание или за турнир на скок височина в Стара Загора през лятото на 2017 г. Така и ще направим", обясни още Колев.

Той беше категоричен, че турнирът ще бъде организиран съобразно програмата на Демирева, тъй като нейното присъствие на събитието е задължително.