Юношата на Славия Николай Колев, който нашумя покрай връзката си с актрисата Албена Михова, смени клубната си принадлежност на екзотичния британски остров Ман. 28-годишният нападател досега се подвизаваше в столичния Дъглас Хайскуул Олд Бойс, но днес ще дебютира за друг клуб от града - Дъглас Роял, разбра БЛИЦ СПОРТ от самия футболист.

"Вече съм футболист на Дъглас Роял. Преди два дни бях картотекиран и днес ще дебютирам за новия ми тим. Прецених, че това е крачка напред за мен. Клубът направи силни трансфери и се цели в шампионската титла и в спечелването на няколко купи. На Острова има около 12-13 турнира. Ще опитаме да спечелим няколко", сподели Колев пред БЛИЦ СПОРТ.

Той допълни, че с него са дошли още няколко момчета от бившия му клуб.

"Остров Ман е малък, но много развит откъм футболно отношение. Има по 20 отбора в първа и втора дивизия. Всички имат дублиращи тимове и женски отбори. Базите са много нива над тези в България. Неприятно ми е да го кажа, но дори на този малък остров има повече условия за футбол, отколкото у нас. Базата на новия ми клуба има над 10 тренировъчни игрища, няколко закрити такива, както и всички условия за подготовка. И това не е само тук. Отборите просто са си изградили добри бази и развиват футбола", разказва юношата на Славия.

Остров Ман има население едва около 300 000 души. Близо 90 000 са местни жители, всички останали са чужденци.

"Животът тук е много добър. Футболът също. Не бих се преместил да играя другаде. тук ми харесва, приеха ме добре. Вече две години съм тук и смятам да остана. Дано в края на сезона вдигнем шампионската титла", завърши Колев.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ