Футболните ни национали невярващо успяха да поведат на Франция при гостуването на "Стад дьо Франс", но какво се случи след това. Станахме свидетели на логичния завършек - "петлите" с лекота се добраха до трите точки. За момент започнахме да мечтаем и едва ли не си представяхме как им откъсваме главите, както през 1993 година. Е, айде малко по-спокойно. Да не летим в облаците, тъй като ясно пролича, че националите ни не са дорасли.

Този път няма как да вземем нещо от Франция, и то в Париж. Още при представянето си новият национален селекционер Петър Хубчев призова да бъдем умерени оптимисти и очакванията към отбора да не бъдат големи. Да, световните квалификации все още не са отписани, но на всички е ясно, че нямаме шанс да преборим класните конкуренти Франция, Холандия и Швеция и отново ще бъдем зрители на голям форум.

Снощи за пореден път пролича, че много, ама наистина много сме назад от французите. Почти всички футболисти, на които Дидие Дешан разчита, са в клубове от топ първенствата на Европа, а нашите къде са? Само ритащите в италианската Серия "А" Александър Тонев (Кротоне) и Ивайло Чочев (Палермо) са българските представители в четирите най-силни първенства. Безспорната класа на французите се доказва само с един пример - стомилионният Пол Погба от Манчестър Юнайтед. Други приказки и сравнения са просто излишни.

Антоан Гризман и съотборниците му с лекота надиграваха нашите снощи, а дебютантът Димитър Пиргов и другият защитник от Левски Александър Александров със сигурност са сънували кошмари след фиаското. Трябва обаче да сме благодарни на "петлите", че ни вкараха само 4 гола. Момчетата на Хубчев съвсем спокойно можеха да паднат още по-катастрофално. Силно се надяваме в предстоящото гостуване на Швеция в понеделник картинката от "Стад дьо Франс" да не се повтори и наистина да видим онзи пламък в очите на "трикольорите", за което селекционерът спомена. По-точно е бил заблуден от играчите, тъй като те снощи не показаха и нужното желание и себераздаване, за да могат поне малко да се противопоставят на класния съперник, а не да бъдат боксова круша.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​