Левски приема от 19:00 часа тази вечер Галатасарай в контролен мач, който ще се проведе на стадион "Георги Аспарухов". Треньорът на "сините" Люпко Петрович ще реди състава без националите Димитър Пиргов, Александър Александров и Георги Костадинов. Джереми Де Ноойер е с лека травма, а Божидар Краев и Антонио Аниете най-вероятно ще бъдат съхранени за двубоя с ЦСКА на 15 октомври.

Холандският наставник на Галатасарай Ян Олде Рекеринк също като Петрович не може да използва част от титулярите си, които са ангажирани с националните си отбори. Турският гранд пристигна за мача на "Герена" без Уесли Снайдер, Хакан Балта, Ясин Йозтекин, Ерен Дердийок, Колбейн Сигторсон, Толга Чигерчъ, Орелиен Шеджу, Брума и Фернандо Муслера. Почивка пък получава Найджъл де Йонг.

Световният шампион с Германия Лукас Подолски е най-ярката звезда в състава на гостите. Опитният нападател е в групата на "Джим Бом" за двубоя с Левски. 31-годишният Подолски се оттегли от националния отбор на Германия, а именно това направи възможно и участието му в контролата с Левски.

Общо 19 футболисти на Галатасарай са в групата за мача в България. Сред по-известните имена прави впечатление и това на бившия играч на Байерн и Реал (Мадрид) Хамит Алтънтоп.

В групата са още бившите турски национали Семих Кая, Селчук Инан и Сабри Саръоглу, както и белгиецът Луис Педро Каванда.

Припомняме, че преди 15 години Левски спори с Галатасарай в третия предварителен кръг на Шампионската лига - есента на 2001 г. Тогава "сините" бяха изключително близо до така бленувания пробив в груповата фаза на Турнира на богатите. В първия мач край Босфора Галатасарай спечели с 2:1, като попадението за българите отбеляза Георги Иванов - Гонзо. На реванша на стадион "Георги Аспарухов", левскарите, и тогава водени от Люпко Петрович, стигнаха само до 1:1 и отпаднаха от Шампионска лига. В София точен във вратата на Галатасарай е Миодраг Пантелич.

Към момента Левски е с положителен баланс срещу именития си съперник. До момента "сините" имат 3 победи, 4 мача завършват наравно, а 2 са победите на турския гранд.

Първият мач между двата отбора датира от далечната 1926 година, когато спорът в южната ни съседка завършва 1:1.