Португалия нямаше никакъв проблем срещу Андора и ги победи на свой терен с 6:0 в квалификационна среща от Група "В" за Мондиал 2018. Звездата на тима Кристиано Роналдо се отчете с 4 попадения в мрежата на противника, който завърши срещата с 9 души, след като Жорди Рубио за два жълти картона и Марк Ребес с директен червен напуснаха преждевременно двубоя.

Португалия водеше с 2:0 до 4-ата минута с два бързи гола на Роналдо. Минута преди края на първата част Жоао Кансело направи резултата класически.

Домакините драстично намалиха оборотите през втората част, а бяха допълнително улеснени от червените картони на Рубио и Ребес в 62-ата и 71-ата минута. Между тях - в 68-ата минута, Роналдо заби четвъртото си попадение в срещата. Андре Силва в 86-ата пък оформи крайното 6:0.

Португалците бяха изпреварени в класирането след изненадващата победа на Фарьорските острови с 2:0 Латвия при гостуването си в Рига.

Сони Рагнар Наттестад даде аванс на гостите в 19-ата минута, а Йоан Едмундсон удвои в 70-ата, с което сложи точка в срещата. 

Островитяните заеха второто място с равни точки - по 4 с лидера Швейцария, който надделя с 3:2 при гостуването си на Унгария. Португалия е трета с 3, колкото има и четвъртия Латвия. Унгария е пета с 1, а Андора - последна шеста без точков актив.