Ботев (Пловдив) записа победа с 3:1 над отбора на Левски (Карлово) в контролна среща играна днес. "Канарчетата" реализираха две попадения през първата част, дело на Иван Стоянов и Жоао Пауло, като бразилецът се разписа още веднъж и след почивката. Домакините успяха да се върнат едно попадение в самото начало на втората част.

В 11-та минута след хубава атака Ботев откри резултата чрез Иван Стоянов. Даниел Кутев подаде в коридор към Милен Кикарин отляво, левият бек центрира с едно докосване и с удар от въздуха Стоянов не остави шансове на вратаря на Левски за 1:0.

В средата на полувремето Омар Косоко проби в наказателното поле и от малък ъгъл стреля покрай Петър Денчев, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб. 5 минути по-късно резултатът набъбна на 2:0. Отново Косоко изведе Иван Стоянов отляво, който спринтира с топката в крака и върна към Жоао Пауло. Този път бразилецът с едно докосване изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Левски.

В 46-та минута домакините намалиха резултата в мача с попадение на бившия футболист на Ботев Георги Стефанов, който се възползва от грешка в средата на терена и с удар от около 20 метра прати топката в десния ъгъл на вратата на Петков. Последва още една опасност, в която Радо Апостолов с левия крак прати топката премина встрани от вратата.

В 76-та минута на мача Ботев отбеляза още един гол в мача, който бе дело на Жоао Пауло след удар от около 25 метра.