Марица (Пловдив) постигна сензационна победа във втория си мач от силния международен волейболен турнир Дженгиз Гьолю в Бурса. Шампионът на България надигра чисто и категорично шампиона на Азербайджан Азеррейл (Баку) с 3:0 (25:22, 25:17, 27:25) след 84 минути игра.

През първата част Марица определено бе по-добрият отбор на терена. Първото темпо донесе най-солидното преимущество за Жълто-сините и те успяха да дръпнат с девет точки аванс в резултата. Преди обаче да успеят да затворят гейма по категоричен начин, пловдивчанки позагубиха концентрация и позволиха на Азеррейл застрашително да скъси дистанцията. Все пак, отново с атака през центъра за последната точка Марица успя да спечели частта с 25:22.

Вторият гейм протече по подобен начин, но без отпускането накрая. Капитанката Радосвета Тенева се развихри в атака и Марица отново наложи надмощие. Преднината на българския тим пак достигна до девет точки преди Габриела Цветанова да затвори частта при 25:17 с успешна атака.

Марица влезе мощно и в третия гейм и поведе с 6:1, но не закъсняха и непредизвиканите грешки, които позволиха на Азеррейл да се върне в гейма. Постепенно азерките догониха българките в резултата и на терена се разрази люта битка до края. Грешки от сервис не позволиха на пловдивчанки да оползотворят първите си два геймбола при 24:23 и при 25:24, но при третия Ради Тенева бе безмилостна в атака и сложи точка на спора при 27:25 и 3:0 за Марица.

Тенева отново стана топреализатор на мача с 15 точки, следвана от Габи Цветанова с 14.

Преди следващия мач от турнира, петте участващи отбора имат по една победа всеки, като Марица заема третата позиция според останалите показатели.

Утре, отново от 15:30 б.в., момичетата на Иван Петков ще се изправят срещу гръцкия шампион Олимпиакос (Пирея). В турнира Дженгиз Гьолю 2016 участват още руският Протон (Балаково) и домакините от Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса).