Австралийската тенисистка Саманта Стосър се изказа остро срещу решението на Спортния арбитражен съд в Лозана, който намали наказанието на Мария Шарапова за употреба на допинг. Както е известно, санкцията на рускинята стана 15 месеца и тя ще се завърне на корта през май.

Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ по тенис не скри възмущението си и от поведението на Маша, като дори разкри, че много хора от тенис средите не подкрепят бившата на Григор Димитров.

"Не мога да повярва, че й намалиха наказанието. Не знам какво да кажа. Не знам как може да се измъкнеш с това обяснение (че не е знаела, че веществото е в забранения списък) и двугодишното наказание да бъде намалено. Мисля, че е невероятно как можеш да използваш това извинение и да ти се размине. Това е лош прецедент за спортистите."

"Говорих с някои хора и те са на същото мнение. Не мисля, че тя има много подкрепа сред тенисистите. Ще бъде интересно да видим как ще я приемат феновете, когато стъпи отново на корта", каза още австралийката.