Александър Янев ще започне сезона в България за втора поредна година. 203-сантиметровото тежко крило ще бъде картотекиран в Черно море за старта на 2016/2017 в мъжкия ни елит.

Националът все още не си е намерил отбор в чужбина, а през последните седмици поддържа форма с варненци. От ръководството на клуба вече подготвят всички необходими документи, за да може Александър Янев отново да облече ”синия” екип, съобщава Bball.bg.

26-годишният баскетболист започна професионалната си кариера в Черно море, като има на сметката си шест сезона с мъжкия отбор (б.а. - от 2006 до 2012 г.). Александър Янев игра за Левски за кратко през миналата есен, а освен това бе част от Лукойл Академик през 2013/2014.

В кариерата си досега Александър Янев защитава още цветовете на испанския Манреса, гръцкия Кавала, австрийския Гюсинг, аржентинския Кориентес и на френския Булон сюр Мер.

През септември варненецът бе в състава на България за квалификациите за Евробаскет 2017, като записва средно по 12.5 точки, 4.7 борби и 1 асистенция в 6 мача.