Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира в Пекин след исторически първи успех над Рафаел Надал. Българският тенисист демонстрира страхотна игра срещу бившия номер 1 и спечели мача с 6:2, 6:4. Така първата ни ракета прекъсна негативната си серия срещу испанеца от седем загуби.

В спор за място на финала Димитров ще се изправи срещу Милош Раонич (Канада), който се наложи над Пабло Карено-Буста (Испания) с 6:4, 6:4.  

Първи сет:
Григор Димитров започна по страхотен начин двубоя и стигна до пробив още в първия гейм. Вместо да го затвърди обаче, резултатът беше изравнен - 1:1. В следващите два гейма двамата тенисисти си размениха по пробив.  Последва нов такъв за българина, който поведе с 3:2. До края на сета Гришо демонстрира страхотен тенис и се възползва от колебливото представяне на Надал. В крайна сметка първата ни ракета взе частта с категоричното 6:2.

Втори сет:
Вторият сет започна отново по великолепен начина за Димитров. Българинът стигна до пробив за 1:0 гейма, който затвърди веднага. В следващите разигравания двамата спечелиха подаванията си и резулатът стана 4:2 в полза на първата ни ракета. Надал се опита да се върне в мача, но Гришо демонстрира солидна игра и не допусна да бъде пробит. В крайна сметка Димитров спечели сета с 6:4, с което и мача.