Три международни турнира по волейбол за мъже ще се проведат едновременно в България, като надпреварите ще са в три различни града. Домакини са Дупница, Пазарджик и Варна, а срещите ще се играят от днес, 7 октомври (петък) до неделя, 9 октомври.

В Дупница ВК Марек Юнион-Ивкони е домакин на четиристранна надпревара, в която ще участват още Пирин (Разлог), румънският Университатя (Крайова) и гръцкия Ираклис (Солун). Мачовете са от 17:00 часа и 19:00 часа в местната зала "Спортна".

В Пазарджик мъжкия отбор на Хебър е домакин на турнир, в който участие вземат още ЦСКА, Монтана и гръцкия Орестиада. Надпреварата е част от проекта за възраждане на професионалния волейбол в града и ще се проведе седмица преди финала за Суперкупата на България, на който домакин също ще бъде град Пазарджик.

Завърналият се в Суперлигата на България при мъжете Черно море също организира международен турнир в местната зала "Христо Борисов". Ще участват още отборите на Нефтохимик 2010 (Бургас), носител на Купата на България за сезон 2015/16, Арда (Кърджали) и гръцкия Етникос (Александруполис).