Бившият треньор на българския национален отбор Пламен Марков коментира състоянието на родния футбол в интервю за френското издание "Екип".

Специалистът, който е играл във Франция между 1985-90 година, призна пред французите, че имаме куп проблеми, а той от години ги посочва, но никой не му обръща внимание.

"Критикувам ги, но думите ми са глас в пустиня. След поколението на Стоичков няма създадени добри играчи у нас. Единственото, с което можем да се мерим с Франция са талантливите деца - тук е пълно с такива. За съжаление родните треньори работят  по системи. които бяха модерни преди 40 години.

Най-новата звезда във футбола ни е натурализираният бразилец Марселиньо. Взехме го в отбора, защото нямаме достатъчно добри играчи. Със сигурност обаче няма да отидем на екскурзия във Франция. Играчите ни са мотивирани, но за съжаление няма да имаме добри футболисти. Единственият начин това да стане, ако паднат от небето 10 добри играчи и заиграят за България", коментира Марков, който припомни, че у нас все още се живее с успехите от САЩ'94, а трябва да се гледа напред, както направи Франция, чийто отбор стана световен и европейски шампион след  загубата с 1:2 от нашите на "Парк де Пренс".