Доста често българинът критикува и е недоволен за много неща. Журналистите също "стрелят" заради лоша организация на спортните събития, калпавата продукция, отношението на клубовете към обществеността, маркетинг работата и още и още. Когато обаче има нещо добро, е редно да не остава скрито.

Колко малко му трябва на баскетболния фен, за да се пренесе в 21 век?! Контролата между Левски и Рилски спортист в сряда в зала "Универсиада" съвсем изненадващо се появи с живо предаване в страницата на "сините" във "Фейсбук". Който не може да присъства на мача - гледа пряко. Супер! Да, не с брилянтно качество, но гледа в реално време баскетболен двубой. И то контрола.

Колежката от "Гонг" и Дарик радио Мария Мицова бе причината за приятната изненада. Тя предаваше на живо двубоя и можем да я поздравим за желанието и усилията, които положи. Не е нещо извънземно сравнено с отборите и нивото на баскетбола в Европа или Америка. Добрият опит обаче е налице и срещата бе гледана от доста хора във "Фейсбук". Не бяха хиляди, но това омаловажава ли труда й. Други и това не правят, а ехидно се подсмиват по кафенетата и дори не гледат мачовете. И дори не си мърдат пръста да помислят за някакво развитие...Сигурен съм, че ако зависи от Мария, нещата ще са на съвсем друго ниво поне в Левски. Трябват и повече пари, и повече хора. Затова нека се порадваме на малкото.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ