В сериозен скандал се забъркаха футболистите на Ейбар Антонио Луна и Серхи Енрич. Наскоро те са участвали в оргия с неназован брой мадами, като са заснели подвизите си между чаршафите. Проблемът за тях е обаче, че клипчето изтече в интернет.

Двамата бяха подложени на масова критика от феновете на отбора от Примера дивисион, затова и пуснаха официално извинение. Те твърдят, че въпросът е свързан само и единствено с личния им живот, а замесените жени са участвали в оргията по собствено съгласие. Те единствено съжаляват, че клипчето е изтекло в интернет.

"Искрено съжаляваме, че този акт на лични преживявания е станал достояние на феновете, което се случва без нашето съгласие за това. Съжаляваме за евентуалните вреди, които нашият имидж и имиджът на клуба са понесли от тези кадри. Знаем, че като професионални футболисти нашето поведение трябва да служи за пример на децата и точно затова съжаляваме искрено за този случай."

"Искаме да обявим, че като играчи на Ейбар - клуб с традиционни ценности, които ние изповядваме - се надяваме да не увредим по какъвто и да било начин целите и стремежите на отбора, както и на нашите съотборници", пише в официалното извинение, подписано от Луна и Енрич.

Засега няма информация дали двамата ще отнесат някакви наказания от клубното ръководство за уронване на престижа.