Най-добрият български баскетболист в момента Александър Везенков изигра блестящ мач за Барселона срещу Оклахома Сити Тъндър. Двата тима се изправиха помежду си в контрола, която се състоя в "Палау Сант Жорди", част от олимпийския комплекс в Барселона.

Везенков записа 13 точки и стана вторият най-резултатен в състава на Барселона. 206-сантиметровото тежко крило получи 27 минути от треньора Йоргос Барцокас, за които записа 4/9 успеваемост при стрелбата от две точки, 3/7 за три точки и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. От неговите съотборници Виктор Клавер наниза 25 точки.

Енес Кантер бе най-резултатен за Оклахома с 24 точки. Голямата звезда на финалиста в Западната конференция от миналия сезон в НБА Ръсел Уестбрук добави 12 и 5 асистенции. Виктор Оладипо остана с 10 точки. В състава бе и доскорошният играч на Барселона Алекс Абринес.

Българинът изигра един от най-добрите си мачове за Барселона, откакто премина в тима през лятото на 2015 година. Въпреки че бе контрола двубоят бе доста интересен и оспорван и Везенков се справи на ниво. Българинът видимо показа добра игра в защита, а и можеше да се превърне в герой. Седем секунди преди последната сирена при резултат 89:90 Александър стреля от тройката, но не успя. Далеч по-мощният Джоуи Дорси позволи да му бъде отнета борбата под коша от Алекс Абринес, което даде възможност на Оклахома. Американците вкараха два фаула за 89:92. Последва нов шанс за българина този път от по-неудобна позиция, която пропусна, а с това и възможността да прати двубоя в продължение.

Първата част бе равностойна и американският тим имаше преднина само от една точка. На полувремето синът на легендарния Арвидас Сабонис - Домантас, изведе Оклахома напред в резултата с 47:45. След третата част Барселона водеше с една точка след тройка на Хуан Карлос Наваро за 68:67. Везенков игра през цялата четвърта част и бе един от най-добрите на паркета заедно с Виктор Клавер. Българинът наниза тройка за 79:78 06:42 минути преди края. След това в края на двубоя Брад Олесън направи добра асистенция на Джоуи Дорси, който обаче пропусна под коша и имаше шанс да реши двубоя в полза на Барселона.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА