Актуалният световен шампион Германия посреща Чехия в квалификация за Мондиал 2018 в Русия тази събота от 21:45 часа българско време в Хамбург и може да продължи да гради свой впечатляващ рекорд.

Бундестимът има само две загуби в световни квалификации, а нито един друг тим с поне 4 квалификационни мача не е губил по-рядко. Феноменалната статистика на Германия включва 85 мача – 65 победи, 18 равенства и 2 поражения при г.р. 252:66. Това прави средно по 2,5 точки на мач и по 3 реализирани гола на среща.

Първата загуба на Бундестима е от Португалия на 16 октомври 1985 година с 0:1 в Щутгарт. Тогава голът за гостите вкарва Карлос Мануел в 54-ата минута, а за Германия играят звезди като Карл-Хайнц Румениге, Андреас Бреме и Пиер Литбарски. В крайна сметка обаче немците печелят и тогава своята квалификационна група пред Португалия.

Второто поражение на Германия е със срамното 1:5 от Англия на 1 септември 2001 година в Мюнхен пред 63 000 зрители. Тогава с хеттрик за „трите лъва” блести все още младият Майкъл Оуен, а освен него се разписват още Стивън Джерард и Емил Хески. Преди всички тях Германия повежда още в 6-ата минута с гол на Карстен Янкер, а мачът е ръководен от легендата в съдийството Пиерлуиджи Колина. В крайна сметка Германия се класира за Мондиал 2002 в Южна Корея и Япония и достига дори финал, който губи от Бразилия.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​