Българският юношески национал Владислав Жиков коментира пред bTV попадането си в престижната класация на в. „Гардиън“ за най-талантливите млади футболисти в света. Роденият през 1999 година халф признава, че все още е далеч от нивото на големия футбол, но е мотивиран да стигне до него с ежедневна работа.

„Много таланти, които са били например в Топ 10, после не са стигали до никъде. Тези класации, много ясно, те карат да се чувстваш горд. Винаги ги е хубаво да четеш хубави работи за себе си, но никога не трябва да си мислиш, че си станал футболист или нещо такова“, коментира Жиков.

„Всичко зависи от начина, по който приемаш тези суперлативи. Ако ги приемаш в точния смисъл, те са мотивация и амбиция за теб. Ако си помислиш, че вече си станал футболист, те могат само да те спират.“

„Не искам да се считам за готов за големия футбол, тъй като не искам да си поставям лимит. Затова бих казал, че под 50% съм готов“, призна талантът.

Той коментира и участието си в тренировките на първия тим на Милан.

ането да тренирам с отбор, на който винаги съм бил фен, е неописуемо. Това е като сън за мен, но от друга страна съм много доволен. Затова трябва да се работи всеки ден. Не мога да кажа, кога ще дебютирам за първия отбор. Аз трябва да тренирам здраво всеки ден, а това ще се случи когато му дойде времето. Още съм далеч от нивото на първия отбор. Имам много неща за подобряване и се опитвам да го правя всеки ден“, завърши младият халф на Милан.