Българският тенисист Григор Димитров коментира намаленото наказание на рускинята Мария Шарапова. Както е известно, вчера Спортният арбитражен съд намали на 15 месеца наложеното от ITF двегодишно отстраняване на Маша заради употреба на забранения от началото на годината препарат мелдоний.

„Според мен тя липсва на тениса. Като истински боец тя ще се върне и ще бъде гладна за успехи, развълнувана и мотивирана“, коментира Димитров след днешната си победа над американеца Стив Джонсън на турнира в Пекин.

„Когато направиш подобно нещо, очевидно е имало обстоятелства за това. Който направи такова нещо, трябва да знае, че ще получи това, което е заслужил“, допълни българският тенисист.

Както е известно, Григор Димитров имаше интимна връзка с Мария Шарапова в продължение на две години, но взаимоотношенията им приключиха през лятото на 2015 година.

Гришо коментира и наличието на уговорени мачове в тениса. Поводът беше наказанието на 1875-ия в света Джошуа Чети, който през септември получи доживотно отстраняване от тениса.

„През годините съм мислил по този въпрос и мисля, че наказанията за такова нещо трябваше да започнат да се налагат по-рано. Трябваше отдавна да се даде пример и да се пресекат опитите за манипулиране на резултатите“, обяви българският тенисист.