Играчите на Спарта (Прага) Лукаш Ваха и Томаш Коубек бяха пратени да тренират с женския отбор на клуба заради сексистки коментари, които отправиха към футболната съдийка Лусие Ратайова.

Ратайова беше в обект на обиди от страна на играчите след равенството 3:3 между Спарта и Збройовка (Бърно) през уикенда. Изравнителният гол за тима от Бърно дойде във втората минута на добавеното време, а при попадението имаше засада.

Ваха и Коубек реагираха остро след мача, а Ваха публикува снимка на съдийката в „Туитър“ и коментар: „До готвачката“. На пресконференцията след мача Коубек от своя страна обяви: „Според мен жените трябва да стоят в кухнята, а не да свирят мъжки футболни мачове.“

„Доколкото разбрах, момчетата са били много емоционални след края на мача, но има някои граници, които не бива да се прекрачват“, обяви спортният директор на Спарта (Прага) Адам Коталик.

„Двамата вече са назначени за посланици на участието на женския тим в Шампионската лига и ще трябва да докладват на шефа на женския клуб Душан Зовинец. Освен това ще тренират с отбора на нашите дами, което ще им позволи да се уверят, че жените също имат умения извън домакинството“, допълни Коталик.

Един от играчите – Томаш Коубек, вече се извини за постъпката си.