Бившият футболист на немските Борусия Мьонхенгладбах и Кайзерслаутерн Марсело Плеч бе задържан с почти 800 килограма марихуана в Бразилия, съобщават световните медии. Плеч е заловен с бял тир, в който покрив са били скрити 854 пресовани плочки с наркотици. Полицаите са намерили дрога след акция в родния град на Плеч - Толедо.

Плеч е роден на 13 май 1976 година и за първи път пристигна в Европа през 1999 година. Тогава той подписа с Борусия Мьонхенгладбах, където остана 6 сезона. След това игра една година в Кайзерслаутерн. Плеч мина през Паниониос, Омония Никозия и Войводина Нови Сад и приключи кариерата си в родната Бразилия. След оттеглянето си от футбола бившият защитник развива свиневъдна ферма близо до границата с Парагвай.

Според медиите Плеч го грози затвор между пет и петнайсет години. В момента бившият футболист и още двама са преместени в затвора в Каскавел.

"Това е шокираща новина и много тъжна история. Никога не би си помислил такова нещо за бивш играч от Бундеслигата. Надявам се историята да излезе различна", заяви игралият с Плеч в Гладбах Марсел Витечек.