Волейболният ЦСКА победи силния тим на Сайпа (Техеран) с 3:1 гейма в контрола, която се игра в зала "Васил Симов". Резултатът в отделните части бе (23:25, 39:37, 25:20, 25:19). Сейпа завърши на шесто място през изминалия сезон в първенството на Иран, а от новия шампионат в него ще играе българинът Иван Станев.

В първия сет иранците спечелиха с 25:23, след което втората част се оказа изключително драматична. Тя продължи 37 минути и ЦСКА спечели с 39:37. След това "червените" взеха оставащите два гейма.

Треньорът Александър Попов заложи на следния стартов състав: Стефан Стоянов - Иван Крачев, Ивайло Стефанов (капитан) - Пламен Шекерджиев, Христо Цветанов - Николай Николов, Мартин Божилов (либеро). В третия гейм Сашо Попов направи две промени с пускането на Владимир Станков и Смилен Мляков, а в четвъртия на терена се появиха и младите Яни Георгиев и Тодор Костов.

Националът Николай Николов изигра поредния си много силен мач, като реализира 16 точки. С толкова завърши и Пламен Шекерджиев.

В петък ЦСКА ще играе на турнир в Пазарджик, а Сайпа има две контроли срещу Левски. Проверките са в зала "Христо Ботев" в днес и в четвъртък.