Шампионът и носител на Купата на България при жените Монтана 2003 ще стартира участието си в Адриатическата лига. Днес от 18.00 часа в зала “Младост” тимът на Стефан Михайлов ще се изправи срещу словенския Целе.

“Мисля, че отборът е готов. Това е нова надпревара за нас и смятам, че ще бъде крачка напред в развитието на клуба. Благодарни сме на ръководството на турнира за включването на Монтана 2003. Относно първия ни мач с Целе нямаме много информация, но знаем, че излизаме срещу шампиона на Словения. Това млад и много сработен отбор, съставен от баскетболистки, които са ядрото на националния отбор на Словения до 20 години, както и от добре познатата в България американка Шанте Еванс. Пожелавам си да се получи добър мач и да стартираме успешно в Адриатическата лига”, сподели треньорът на първенеца при дамите Стефан Михайлов, цитиран от Bball.bg.

В Монтана 2003 и през този сезон ще бъдат Даниела Петева, Димана Георгиева, Радостина Димитрова, Виктория Стойчева, Дебора Филипова, Надежда Симеонова, Анна Соколан и Шарел Алън. Към тима през лятото се присъединиха Ива Георгиева, Цветомира Шаренкапова, Христина Иванова и центърът Лиза Бърджис.

Останалите съперници на Монтана 2003 в група "Б" на Адриатическата лига са Будучност (Черна гора), Цървена звезда (Сърбия) и Бадел 1862 (Македония). Първата фаза на турнира стартира днес и ще продължи до 21 декември.