Генералният спонсор на участника в Шампионската лига ФК Ростов, групата Агроком, е изпратила писмо до ръководството на клуба за прекратяване на отношенията. Причината е неизпълнение на клаузи в договора, заявил пред ТАСС председателят на Съвета на директорите на фирмата Иван Савиди.

Според Савиди, предупреждението е отправено на 29 септември и то е защото ростовчани не са успели да поставят символиката на екипите, с които тимът играе в Шампионската лига.

„Повече няма да спонсорираме ФК Ростов. Вече е изпратено писмо до ръководството на клуба, в което едностранно прекратяваме договора заради неизпълнение на условия по него”, е казал Савиди, пише БТА.

Шефът на УС на клуба Пьотър Серов пък коментира, че оттеглянето на Агроком няма да се отрази на финансовото състояние на Ростов.

Според някои неофициални източници както и коментари в социалните мрежи обаче този пропуск от страна на клуба е само претекст за фирмата, която е получила съвет от централната власт да се оттегли и да пренасочи финансирането си в друга посока.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА