Левски (Чикаго) отвя с 6:0 единия от двата си основни конкуренти за титлата ДиПол и стана за трети пореден път шампион в “бялата” дивизия за над 30-годишни в Премиер Сокър Лийг в САЩ.

Два гола за успеха вкара “синята” девятка Васил Чирпанлиев, а по веднъж се разписха бившият играч на Партизан Владимир Вукйелович, бившият футболист на Черно море Танко Дяков, националът на САЩ по футзал Бато Радонич, и бившият играч на Хайдук (Кула) Душан Обрадович. С тази победа Левски (Чикаго) завърши първи с 37 точки и най-добра голова разлика, пред румънския тим Оасу с 36 точки и ДиПол с 33 т.

“Още със създаването на отбора по случай 100-годишнината на Левски си давахме сметка, че името задължава и винаги ще имаме високи цели. Сравнително трудно стигнахме до върха, но още по-трудно ни е да се задържим, защото всеки следващ сезон отборите се подсилват и играят много настървено срещу нас", коментира пред chicago.bg организаторът на Левски (Чикаго) Николай Василев.

"Не е тайна, че българската футболна общност в Чикаго има най-големи традиции при над 30-годишните. Ние събираме най-добрите футболисти в тази възрастова група, повечето от които са играли професионален футбол и това ни помага да определяме нивото на лигата, а от тази година и на цял Илинойс, защото спечелихме щатската купа. Хиляди благодарности на основния спонсор Димитър Огнянов и на всички останали за безрезервната подкрепа за “синията” идея. Радваме се на титлата и продължаваме борбата в турнира за купата”, добави Николай Василев.

"Много се радваме, че Танко Дяков се отзова на поканата ни и с удоволствие прие да играе за нашия отбор. Той се премести в Чикаго преди две седмици. Преди това живееше в Детройт. Ще разчитаме на него и в бъдеще", добави Василев пред БЛИЦ СПОРТ.

Крайното класиране в първенството за сезон 2016:

Танко Дяков с екипа на Левски (Чикаго):